KLassiek Ballet

Groepen Dansstudio Swing

Bij Swing


De lessen staan open voor iedereen vanaf 6 jaar.


Vergeet niet dat klassiek ballet veel concentratie, discipline en doorzettingsvermogen vergt van de jonge danser. Kiezen voor klassiek ballet dient dus een bewuste keuze te zijn.


De lessen worden gegeven volgens het academische leerplan op een amusante maar gedisciplineerde manier.


Welke kledij heb je nodig?


De maillot is een opgelegd model. De andere toebehoren heb je verplicht nodig maar zijn niet opgelegd: zwarte short (vanaf graad 3), roze panty, slofjes.


GRAAD 1 & 2: De leerlingen dragen een roze maillot (opgelegd model). Een rokje hoef je niet te voorzien want dat moet al snel uit na je opwarming. Onder je maillot draag je een licht roze kousenbroek MET voet (dus niet één die afgesneden is rond de enkel) en roze balletslofjes.

Beenwarmers en een specifiek ballet truitje mogen zeker om je spieren warm te houden tijdens de opwarming, voor of na de les.


GRAAD 3 & 4: De leerlingen dragen een zwarte maillot (opgelegd model) en daarover een zwart aansluitend shortje. Een rokje hoeft je niet echt te voorzien want dat moet al snel uit na je opwarming. Onder je maillot draag je een licht roze kousenbroek MET voet.


GRAAD 5 & 6: De leerlingen dragen een bordeaux maillot (opgelegd model) en daarover een zwart aansluitend shortje. Een rokje hoeft je niet echt te voorzien want dat moet al snel uit na je opwarming. Onder je maillot draag je een licht roze kousenbroek MET voet.


BALLETSLOFJES: Zorg ervoor dat deze uit stof en dus niet uit leer zijn gemaakt en vraag naar een 'splitzool'. Dit kan je onderaan de stof zien. Het lederen lapje daarop bestaat uit 2 deeltjes, eentje op de hiel en eentje op de bal van de voet. Dus GEEN doorlopende lederen zool.


Je haar is steeds bij elkaar. Meisjes met lange haren dragen een stevige dot. Meisjes met korte haren dragen een haarlint dat je stevig vast maakt met speldjes jongens met lang haar dragen een haarlint.


Verdere info over de aankoop van de kledij vind je hier.


KLassiek Ballet


Algemeen


De techniek van het klassiek ballet is wellicht de oudste en vormt een ideale basis voor verschillende dansvormen.

Bij klassiek ballet wordt gelet op je houding, lichaamscontrole, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek.

Je leert de terminologie van het klassieke ballet en gaat van plié naar arabesque tot entre lacé. Elke oefening volgt een patroon dat je helpt kracht, techniek en uithoudingsvermogen op te bouwen.


Concentratie, training, wil en doorzettingsvermogen zijn dus een grote vereiste.OVER DANSSTUDIO SWING


Dansstudio SWING is een VZW die kinderen en jongeren vanaf 4 jaar laat genieten van dans.


Wie is wie?

SWING Historiek

CONTACTEER ONS


Zakelijk leider: Mireille Van de Velde

Artistiek leider: Katrien Van Ransbeeck


GSM       0494/045.661

E-mail    info@swingdans.be

Website  www.swingdans.be

Copyright @ Alle rechten voorbehouden