Pointes

Groepen Dansstudio Swing

Pointes


Wat?


Pointes of spitsen zijn een type balletschoenen met een leren zool  die ontworpen zijn om balletdansers voor lange periode op de tippen (sur pointes) te laten dansen.

Pointe lessen worden enkel aangeboden vanaf de leeftijd van 12jaar. Dit om de ontwikkeling van de voet niet te beïnvloeden .

Onervaren ballet dansers raden we af om op spitsen te dansen omdat ook de technische vaardigheden van het ballet nodig zijn om een goede techniek op spitsen op te bouwen. Zo is een juiste stand van voeten, knieën, bekken en rug nodig om dit op een correcte manier uit et voeren.

Indien je interesse hebt in deze lessen spreek je beste je balletdocent hierover aan.

Opgelet: je kan enkel de les pointes volgen als je ook klassiek ballet volgt.


Kledij

 

GRAAD 4: de dansers dragen hetzelfde uniform (opgelegd model) als tijdens hun balletles.


GRAAD 5 en 6:  de dansers dragen een maillot naar keuze in een NEUTRALE en EFFEN kleur. Een schortje is optioneel en gebruiken we niet tijdens open lessen of toonmomenten. Onder je maillot draag je een licht roze lange kousenbroek MET split-voet (= gat aan teen-opening).

Draag je toch een short dan is deze aansluitend en kort.

Warming ups, beenwarmers, warmteboots, ea dansartikelen zijn toegestaan voor de opwarming. Losse truien zijn niet toegestaan. 


SPITSEN / POINTES:  deze specifieke, verharde balletschoen koop je in een dansspeciaal zaak! Niet bij gewonen sportwinkels! In Antwerpen kan je voor spitsen het beste terecht bij ‘Robix speciaalzaak’ (http://users.telenet.be/robics/)  of ‘Charpentier’. (http://www.charpdans.be/webshop/prestashop/nl/). Deze balletwinkels hebben reeds jaren ervaring met voor elk voettype en pointerevaring de gepaste schoen te vinden.OVER DANSSTUDIO SWING


Dansstudio SWING is een VZW die kinderen en jongeren vanaf 4 jaar laat genieten van dans.

CONTACTEER ONS


Zakelijk leider: Mireille Van de Velde

Artistiek leider: Katrien Van Ransbeeck


GSM       0494/045.661

E-mail    info@swingdans.be

Website  www.swingdans.be

Copyright @ Alle rechten voorbehouden